Kogelvrij glas

percussion and tape (stage music)
De muziek voor Kogelvrij Glas werd geschreven in opdracht van Jeugdtheater Sonnevanck.
Neem contact met me op voor de bladmuziek
image for Kogelvrij glas

Kogelvrij Glas is een spektakelstuk voor vijf spelers, een slagwerker en electronische muziek. Een stuk over de manier waarop twee culturen met elkaar vervlochten raakten en over de dilemma's en emoties die daarvan voor mensen van vandaag het gevolg zijn.

In een modern, hyperbeveiligd museum hangt een meisjesgezicht achter kogelvrij glas. Is ze echt...? Nee, het is een kunstvoorwerp. Een heel mooi masker dat lang geleden gestolen is uit een verre, vreemde cultuur. Een kostbaar bezit.
Maar 's nachts, als de schoonmakers die in het museum werken de vitrine openen en het masker opzetten, komt ze tot leven.

In het land waar zij vandaan komt, treurt nog steeds prins Rama om zijn ontvoerde Sita. Hij zint op wraak en op een manier om haar terug te krijgen. Dan komt zijn legeraanvoerder met een waanzinnig plan...
Groot is de vreugde in het museum als het masker van Rama verworven wordt en daarmee de waardevolle collectie compleet is. Maar niemand vermoedt dat met het binnenhalen van deze buitenlandse schat, het museum zijn eigen ondergang gekocht heeft. Strijd barst los, strijd om alles wat rijkdom is en om het recht op het bezit ervan.
Alleen, wil Sita eigenlijk wel terug...?