Cleopatra passing

Voor orkest
Cleopatra passing werd geschreven voor Orchestra Musica en, het Viotta Jeugdorkest, in opdracht van het Fonds voor de Podiumkunsten.
Gepubliceerd door Donemus

Stel je voor hoe het zou zijn als Cleopatra langs zou komen - dat moet iets heel anders zijn geweest dan alleen een willekeurige andere mooie vrouw die je tegenkomt op straat.
Want als Cleopatra, deze Koningin der Koningen zoals ze werd genoemd, het nodig vond om zich aan de menigte te laten zien, dan moet het ongetwijfeld een belangrijke, zorgvuldig geplande en goed georganiseerde tentoonstelling zijn geweest van haar macht en schoonheid
Daarom zal er onder haar toezicht een zeer indrukwekkende show zijn ontstaan, mooier en spectaculairder dan ooit tevoren. En ik weet zeker dat het hele evenement bedoeld was om iets te zijn dat mensen achteraf niet snel zouden vergeten.

Eén ding weten we zeker: in de zeldzame gevallen dat deze legendarische vrouw, de ultieme combinatie van oosterse schoonheid en pure onbeperkte koninklijke macht, ervoor koos om in het openbaar te verschijnen, zou ze zeker niet alleen komen.< /p>

Met alles aan Cleopatra's uiterlijk gericht op een groots vertoon van kracht en schoonheid, moet er om haar heen een continu groots en kleurrijk optreden zijn geweest van tientallen bedienden, dansers, muzikanten, soldaten, wilde dieren en al het andere dat je kan bedenken.
In mijn verbeelding was er in feite een heel circus dat Cleopatra zou vergezellen.

Ze moet een mooi gezicht zijn geweest...

De muziek die ik schreef, symboliseert het langstrekken van Cleopatra's koninklijke karavaan.